Dr. Jean Kornél

Ügyvéd | Irodavezető equity partner

Balogh, Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda

kornel.jean@ecovis.hu

1996-ban az ELTE ÁJK-n diplomázott, majd 2003-tól az ELTE Jogi Továbbképzőjében környezetvédelmi szakjogász tanulmányokat folytatott. 1997-ben elvégezte a FÜTI OMEGA Kft. középfokú ingatlan értékbecslői- és ingatlanközvetítői képzését. A jelenlegi formájában 2002 óta működő iroda egyik alapító tagja, így az Ecovis magyarországi jogi csapatának felépítésében a kezdetektől jelentős szerepet tölt be. 2000 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Főbb jogi szakterületei a bányajog, a vállalati jog, az ingatlanjog, a vagyonkezelés, az önkormányzati jog és az energiajog. Több mint 20 éve foglalkozik családjogi ügyekkel is. Elismert szakértő a bányajog területén, szaktudása átfogja a külszíni és fúrólyukas bányászati tevékenységet, a földgáztárolást és azzal kapcsolatos bányászati és más hatósági (pl.: környezetvédelmi) eljárásokat, valamint a járulékos birtokjogi tevékenységeket (területi igény biztosítás, kisajátítások, bányaszorgalmi jog ügyintézés, termőföldek speciális jogi ügyintézése).
Széles körű vállalati jogi gyakorlattal rendelkezik közép- és nagyméretű, jellemzően ipari szektorba tartozó hazai vállalkozások teljes körű jogi képviseletében. A vagyonkezelés területén tapasztalt az idegen vagyon kezelése során a vagyon működtetésében és a teljes körű jogi képviseletben (ingatlanprojektek, bérlemény management, követeléskezelés).

Az önkormányzati jog területén erősségei az önkormányzat működéséhez kapcsolódó egyes speciális szakterületek jogi ügyeinek vitele: építési övezet váltás miatt járó korlátozási kártalanítások, kötelező kisajátítások, kisajátítási eljárások, stb. Energiajogi ismereteit a földgázipari vállalkozások peres- és peren kívüli jogi képviseletében mélyítette el.

Szakjogászi tevékenységét a szakma is számon tartja, így a Magyar Bányászati Szövetség Felügyelő Bizottságának tagja, a szervezet Jogi Bizottságának tagja és egyben alelnöke. A hazai bányászait tevékenység támogatása terén végzett kiemelkedő munkásságáért 2012-ben miniszteri elismerésben részesült.