Dr. Bihary Ákos

Ügyvéd | Senior partner

Balogh, Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda

akos.bihary@ecovis.hu

1994-ben a Miskolci Egyetem ÁJTK-n diplomázott, majd 2006-ban az ELTE Jogi Továbbképzőjében környezetvédelmi szakjogász végzettséget szerzett. Pályafutását dr. Ruttner György Ügyvédi Irodájában kezdte, majd nyolc évet töltött az NKKB Ügyvédi Irodában, és végül saját irodájából 2013-ban lépett át az Ecovis magyarországi jogi csapatába. 1995 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja.

Jogi szakterületei a környezetvédelmi jog, a hulladékgazdálkodás, a gazdasági jog, a szerződések joga, a felszámolás, a peres képviselet és a civil szervezetekhez és nonprofit társaságokhoz kapcsolódó jogi feladatok. Széleskörű tapasztalatokat szerzett a gazdasági társaságok cégügyeivel kapcsolatos teljes körű ügyintézésben és képviseletben (átalakulás, cégfelvásárlás, cégmódosítás, végelszámolás, cégjogi átvilágítás), jogi elemzések készítésében. Kiemelkedő szakmai gyakorlattal rendelkezik hatóság előtti és peres képviseletben környezetvédelmi, ezen belül elsősorban hulladékgazdálkodási ügyekben. Közel húsz éves peres tapasztalatra tekint vissza, amelybe beletartozik a teljes körű képviselet ellátása hitelezői és adósi oldalon felszámolási eljárások során. Ezt kiegészíti a gazdasági társaságok részére végzett teljes körű jogi tanácsadás (szerződések előkészítése, elemzése, peres képviselet, munkajogi tanácsadás), valamint a civil szervezetek és nonprofit társaságok képviselete.

Érdeklődési körébe tartozik a sport, amelyet jogi szaktudásával is támogat, így a Magyar Kosárlabda Szövetség Elnöksége mellett működő Fellebbviteli Bizottság tagja.

Szakmai tevékenységét magyar és angol nyelven végzi.