Dr. Bihary Ákos LL.M

ÜgyvédIrodavezető-helyettes partner

Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda

akos.bihary@ecovis.hu

Dr. Bihary Ákos LL. M. az Ecovis Hungary Legal környezetvédelmi joggal, társasági joggal és a polgári jog szerteágazó területével foglalkozó munkacsoportjának vezetője. A kiemelt szakterületek mellett a munkacsoport tevékenysége kiterjed még a munkajog, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos jogi kérdések és a jogviták peren kívüli vagy peres eljárások keretében történő rendezésének a területére is.

1994-ben a Miskolci Egyetem ÁJTK-n diplomázott, majd 2006-ban az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében környezetvédelmi szakjogász végzettséget szerzett.

Pályafutását Debrecenben kezdte, majd dr. Ruttner György Ügyvédi Irodájában dolgozott. Ezután kilenc évet töltött az NKKB Ügyvédi Irodában, és végül saját irodájából 2008-ban lépett át az Ecovis magyarországi jogi csapatába. 2021 júliusa óta az Ecovis irodavezető-helyettes partnere.

Jogi szakterületei a környezetvédelmi jog, a hulladékgazdálkodás, a társasági- és gazdasági jog, a szerződések joga, a felszámolás, a peres képviselet, valamint a civil szervezetekhez és a nonprofit társaságokhoz kapcsolódó jogi feladatok. Széleskörű tapasztalatokat szerzett a gazdasági társaságok cégügyeivel kapcsolatos teljes körű ügyintézésben és képviseletben (átalakulás, cégfelvásárlás, cégmódosítás, végelszámolás, cégjogi átvilágítás), jogi elemzések készítésében. Kiemelkedő szakmai gyakorlattal rendelkezik hatóság előtti és peres képviseletben környezetvédelmi, ezen belül elsősorban hulladékgazdálkodási ügyekben. Tevékenységébe beletartozik a teljes körű képviselet ellátása hitelezői és adósi oldalon felszámolási eljárások során is. Ezt kiegészíti a gazdasági társaságok részére végzett teljes körű jogi tanácsadás (szerződések előkészítése, elemzése, peres képviselet, munkajogi tanácsadás), valamint a civil szervezetek és nonprofit társaságok képviselete.

Érdeklődési körébe tartozik a sport, amelyet jogi szaktudásával is támogat, így a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Elnöksége mellett működő Fellebbviteli Bizottság tagja.

Szakmai tevékenységét magyar és angol nyelven végzi.