Dr. Hortobágyi Sándor

Ügyvéd | Partner | Közbeszerzési tanácsadó

Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda

sandor.hortobagyi@ecovis.hu

Dr. Hortobágyi Sándor az Ecovis Hungary Legal közbeszerzési joggal, társasági-gazdasági joggal és ingatlanjoggal foglalkozó munkacsoportjának társvezetője. A kiemelt szakterületek mellett a munkacsoport tevékenysége kiterjed még az e-kereskedelem, az adatvédelemi jog és a munkajog területére is.

2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomázott. 2007-ben, még ügyvédjelöltként csatlakozott az Ecovis magyarországi jogi csapatához.

Jogi karrierjét közbeszerzési területen kezdte, majd általános polgári jogi érdeklődése okán több magánjogi természetű jogterületen is jártasságot szerzett.

Szakterületei közé tartozik a közbeszerzési jog, a polgári jogon belül a követeléskezelés, az ingatlanjog és a szerződési jog.

Közbeszerzési szakterületen való jártassága mind ajánlatkérői, mind ajánlattevői oldalon való közreműködésén és a közbeszerzési gyakorlat követésén alapul. Közbeszerzési eljárások teljes körű lebonyolításán túl, egyedi közbeszerzési kérdésekben is tanácsokat nyújt.

Másik kiemelt működési területe a követeléskezelés, amelyben jelentős tapasztalattal rendelkezik a követelések érvényesítésének teljes spektrumát lefedve. A megbízások teljesítése során átfogó és részletekbe menő szakmai gyakorlatot szerzett a programfejlesztés, a szervezés, az adatelemzés és folyamattervezés területein.

Az ingatlanjog területén az ügyfélbarát és minden szerződő fél érdekét szem előtt tartó ingatlan-ügyintézés híve, legyen szó egy egyszerű adásvételről, ajándékozásról, társasházi ügyekről, tetőtér-beépítésről, használati jellegű megállapodásokról, vagy egyéb jogügyletről. Társasházak és különböző társasházi ügyek teljes körű jogi képviseletét látja el. 

Az ügyfelekkel való kapcsolattartást angol nyelvtudása és német társalgási nyelvtudása segíti.