Dr. Kálmán Kinga

Ügyvéd

Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda

kinga.kalman@ecovis.hu

2009-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel diplomázott. 2009 szeptemberében ügyvédjelöltként kezdett el dolgozni a Dr. Lukács László és Társai Ügyvédi irodánál, majd 2013-tól önállóan bejegyzett ügyvédi irodájával már állandó megbízottként végezte szakmai munkáját. 2015-ben csatlakozott társult ügyvédként az ECOVIS magyarországi jogi csapatához.

Jogi szakterületei a társasági jog, az ingatlanjog – az adásvételektől a kereskedelmi célú bérletekig terjedő széles tevékenységi körrel -, a gazdasági szerződési jog, a peres képviselet, a követeléskezelés, a munkajog, a fogyasztóvédelem és az adatvédelem, valamint az e-kereskedelem és webshopjog. Az e-kereskedelem témakörében rendszeresen tart szakmai előadásokat különböző konferenciákon és nyílt szemináriumokon.

Az önkormányzati jog területén jelentős tapasztalattal rendelkezik a várakozási-parkolási közszolgáltatás különböző elemeit – pl. parkolás-üzemeltetés, fogyasztóvédelem, adatvédelem, munkajog, szerződési jog – érintő jogi ügyek napi szintű intézésében.

Szakmai tevékenységét magyar és angol nyelven végzi.