Dr. Sándor Géza

Ügyvéd

Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda

geza.sandor@ecovis.hu

2012-ben a Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, majd egy vegyes praxisú ügyvédi irodában kezdte meg szakmai pályafutását Budapesten. 2016-ban csatlakozott az ECOVIS-hoz, 2017-től ügyvédként folytatja munkáját az Ecovis Hungary Legal csapatában.

Átfogó gyakorlati tudását posztgraduális képzések keretében is bővítette: okleveles jogi angol szakfordítói és versenyjogi szakjogászi tanulmányokat folytatott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 2020-ban sikeresen letette a Budapesti Értéktőzsde által elismert tőzsdei szakvizsgát.

Az elmúlt években kiemelkedő szakmai tapasztalatot szerzett a társasági jog területén. Részt vett cégalapításokban, átalakulásokban, és cégfelvásárlásokban, beleértve a tranzakciókat megelőző jogi átvilágításokat is. Nagy számban foglalkozik klasszikus kereskedelmi jogi jellegű ügyekkel, továbbá az ingatlanjog és adatvédelem körében is széles körű ismeretekkel rendelkezik.

Önálló feladatkörben ellátta egy külföldi befektetési vállalkozás magyarországi fióktelepe tevékenységének folyamatos pénzügyi-felügyeleti támogatását; továbbá számos jogi szakvélemény elkészítésében, illetve felügyeleti állásfoglalás kialakításában működött közre a Hpt. és Bszt. alá tartozó kérdések tekintetében.

Szakmai tevékenységét magyar és angol nyelven végzi.