Joó Gabriella

Adótanácsadó | Adószakértő

Ecovis Hungary Legal, Personal Tax Services

gabriella.joo@ecovis.hu

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Külgazdasági szakán diplomázott, majd 2001-ben adótanácsadói, 2008-ban adószakértői képesítést szerzett. Több, mint 25 éves „Big Four” cégeknél eltöltött tapasztalattal szakterülete a személyi jövedelemadózással és társadalombiztosítással kapcsolatos tanácsadás.

Szakmai pályafutását a PricewaterhouseCoopers Kft. adóosztályán kezdte. Hét évvel később, 1997-ben csatlakozott az Ernst and Young Adóosztályának „Human Capital” részlegéhez, ahol elsődleges feladatai között szerepelt a magyar és külföldi magánszemélyek személyi jövedelemadó és társadalombiztosítási kötelezettségeivel kapcsolatos tanácsadás, a nemzetközi munkavállalás során felmerülő adózási kérdések, adókalkulációk, adóbevallások készítése, tanácsadási projektek menedzselése, az ügyfelek képviselete adóhatósági ellenőrzések során.

2004-től a Deloitte Zrt. adóosztályán menedzserként dolgozott, majd 2006 után a KPMG Tanácsadó Kft. adóosztályán folytatta szakmai tevékenységét a „Global Mobility” csoport szenior menedzsereként.

Főbb szakterületei a személyi jövedelemadó tanácsadás magánszemélyek és társaságok részére, a magyar és uniós társadalombiztosítási kötelezettségekkel kapcsolatos tanácsadás, a nemzetközi kirendelési- és javadalmazási struktúrák, nemzetközi nagyvállalatok részvényprogramjainak adóügyi véleményezése, adótervezés a legköltséghatékonyabb struktúrák kialakítása érdekében.

Jelentős tapasztalatot szerzett a külföldiek magyarországi foglalkoztatásával kapcsolatos adókötelezettségek, valamint a több országot érintő személyi jövedelemadó és társadalombiztosítási kérdések területein.

Tanácsadói munkáját magyar és angol nyelven végzi. Szakmai munkája során jó hasznát veszi francia nyelvtudásának is.