Konfitált végrendelet jogi körettel

Szerző(k): Dr. Hortobágyi Sándor | 2018.01.11 | Ingatlan

Hozzávalók:
1 végrendelkező
2 csipet józan ész, 1 csipet gondosság
Ízlés szerinti örökösök
1 toll (nyomtatóval helyettesíthető)
1 papír
Valamint attól függően, hogy milyen ízvilágot kedvelünk:
2 tanú, vagy 1 közjegyző

A végrendeletet érdemes minél hamarabb gondosan elkészíteni, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés, ha eljön a kóstolás ideje. Nézzük a legjobb receptúrát.

Vedd elő a gondosságot, valamint a józan eszedet és keverd hozzá a végrendelkezőhöz. Ha ezzel elkészültél, húzd magad elé a papírt és saját kézzel alaposan kend el gondolataid rajta. Gondold át alaposan, hogy mennyi örököst akarsz a végrendelethez adni. Azt ne feledd, hogy lehetnek olyan személyek, akiket egyszerűen nem hagyhatsz ki a receptből, mert ha megteszed, később egy bíró lepontozhatja az ételed a hagyatékcsatán.

Vigyázz, hogy gondolati hozzávalóidat (amelyek lehetnek: örökösnevezés, helyettes örökösnevezés, kizárás, hagyományrendelés, meghagyás, stb.) csak addig adagold, hogy a jogszerűség tepsiformáját éppen csak kitöltsék.

Szerző: Dr. Horváth István, Dr. Szladovnyik Krisztina
Ár: 12.900 Ft helyett 9.900 Ft

Utolsó lépésként add hozzá aláírásod a végrendelet aljára, ezzel nagyjából el is készült az alap recept.

Ha gondolod, használhatsz nyomtatót is toll helyett, de ez a recept kifejezetten csak a két tanús, avagy közjegyzős ízvilág esetén ajánlott, ha nem akarod, hogy a végrendeleted nagyon összeessen.

Ne feledd, hogy a két tanú, netán a közjegyző csak díszítés lehet a végrendeleten; ha ők is benne vannak a receptben, akkor kénytelen vagy másik díszítőt alkalmazni.

Ha a végrendeletedet több adagban készíted, ne feledd, hogy minden egyes részegységet gondosan számozz be és a díszítésnek mindegyiken rajta kell lennie.

Ha a végrendeletet más személlyel együtt főzöd, nem fogsz tudni odafigyelni és az biztosan oda fog égni, így aztán kidobhatod az egészet. Egyedül a házastársad az, akire ez nem igaz; de itt vigyázzatok arra, hogy a közös végrendelethez vágjatok hozzá egy kis plusz nyilatkozatot.

Végezetül egy tipp: azt beszélik, hogy az ügyvédek elképesztő ízvilággal és titkos receptúrák alkalmazásával a legjobb végrendeleteket főzik és sokkal többet tudnak róla, mint ami fent le van írva; érdemes felkeresni őket néhány tanácsért, mielőtt mi is és örököseink is éhesek maradunk.

A blogcikk tájékoztató jelleggel készült, nem minősül egyedi ügyre alkalmazható hivatalos jogi véleménynek vagy jogi állásfoglalásnak. Az Ecovis Hungary Legal a jelen blogcikk egyedi ügyben történő felhasználásáért a jogi felelősségét kizárja.

Dr. Hortobágyi Sándor

Dr. Hortobágyi Sándor
Ecovis Hungary Legal
Ügyvéd | Partner
Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda
sandor.hortobagyi@ecovis.hu
A szerző szakmai profilja