Országjáró körút a mediáció népszerűsítéséért

Szerző(k): Dubravecz Gyöngyvér | 2020.02.20 | Mediáció

Kávézz mediátorokkal – és tudj meg többet a mediációról!

Ezzel az alcímmel indítottunk eseménysorozatot, országjáró körutat a mediáció népszerűsítéséért a Win-Win Válási és Gazdasági Mediátorok Országos Egyesülete színeiben.

Az Egyesületet 2016-ban alapítottuk, az alapító tagok mind Umathum Mediátor Akadémiát végzett mediátorok, de mára már kibővült és nyitott más szakemberek irányába is, akik elkötelezettek a mediáció népszerűsítésében.

A bíróságok munkáját tehermentesítő mediációs szolgáltatások, mint peren kívüli egyezségekre, válási egyezségekre, gazdasági és családi jogviták rendezésére tett igen hatékony eljárások mibenlétét hivatott bemutatni az országjáró körút.

A rendezvényeken beszélgetünk a mediáció előnyeiről, a közvetítői szolgáltatásról. Hogyan lehet békésen, hatékonyan rendezni a konfliktusokat a családban, házasságban, iskolában, munkahelyen, társasházban, szomszédságban? Hogyan lehet barátságban, kíméletesen elválni, illetve hogyan menthetők meg a házasságok?

A délutáni programokon röviden bemutatkozik egyesületünk és néhány gyakorló mediátor, illetve az éppen helyszínt adó városban és környékén élő mediátorok.

A vendégek ízelítőt kapnak a mediációból, s megtekinthetik egy mediációs ülés rövidített szimulációját. Megmutatunk néhány mediációs technikát, hogy érthető legyen, mi és hogyan történik egy mediációs ülésen.

Célunk, hogy ismertessük a mediáció hatásmechanizmusát, az általa elért eredményeket és a mediációs szolgáltatások igénybevételének módját.
A program végén a vendégek személyesen kérhetnek tanácsokat, tippeket konfliktusaik kezeléséhez a gyakorló közvetítőktől.

Az első két állomás Tatabánya (2020. február 20.) és Szeged lesz (2020. február 27.).

Az Egyesület olyan érdeklődők megjelenésére számít, akik szakmai oldalról képviselhetik a mediáció népszerűsítését, illetve olyan magánszemélyekére, akik maguk is érintettek lehetnek valamely jogvitájuk rendezésében vagy érdeklődnek a mediáció iránt.

A helyszínekről és a programokról a http://win-win-mediacio.hu/aktualis/ linkre kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.

A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes. (A program a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható, összevont támogatás 2019” című pályázati kiírás keretében valósul meg. Pályázati azonosító: NEA-TF-19-Ö-V-0022. A pályázat címe: Országjáró körút a mediáció népszerűsítéséért.)

Dubravecz Gyöngyvér

Dubravecz Gyöngyvér
Umathum Mediátor Iroda és Akadémia
ügyvezető | mediátor | IM által akkreditált mediátor-kiképző tréner
umathum@mediatorakademia.com
A szerző szakmai profilja