Dr. Kelemen László

Ügyvezető

Ecovis Tax Solution

laszlo.kelemen@ecovis.hu

Jogász végzettségű, ügyvédi szakvizsgával, valamint banki szakjogászi oklevéllel és adószakértői képesítéssel rendelkező szakember. Szakmai pályafutását a Pénzügyminisztérium Forgalmi Adók Főosztályán eltöltött öt évet követően adótanácsadóként a Deloitte-nál folytatta, ahonnan hét év eltelte után szenior menedzseri beosztásból partnerként csatlakozott egy hazai tanácsadó céghez. 2015-től vezeti az ATA Solution Kft.-t, majd 2016-tól jogutódját az Ecovis Tax Solution Kft.-t.

Az ECOVIS HUNGARY csoport tagjaként főként nemzetközi vállalatok és vállalatcsoportok adózási kérdéseiben segíti az ügyfelek munkáját. Széleskörű forgalmi és társasági adózási területen szerzett tapasztalatai mellett elismert szakértelemmel rendelkezik a lízingügyletek- és egyes banki- pénzügyi- tranzakciók, kérdések adózási kezelésének tekintetében, de jelentős tapasztalatot szerzett az ingatlan, az FMCG és az IT szektort érintő ügyletek komplex adózási megoldásaiban is. Tanácsadó munkája során számos cégfelvásárlásban, átvilágításban és átalakulásban vett részt.

A gyakorlati tanácsadási feladatokon túl rendszeresen publikál adózási- és számviteli szaklapokban, tart előadásokat és több (főként) forgalmi adózási szakkönyv szerzője / társszerzője.