Utazás az olvasó koponyája körül

Szerző(k): Dr. Hortobágyi Sándor | 2019.04.11 | Minden egyéb, ami érdekelheti

Eszembe jut a jelen cikkről az a népmese, amelyben a lány jött is meg nem is, hozott is ajándékot meg nem is, fel is volt öltözve meg nem is. Ugyanis ebben a bejegyzésben nem lesz szó semmiféle jogi témájú ügykörről, de azért ez mégis csak egy jogado.hu blogcikk. Hogy is van ez?

Úgy, kedves olvasó, hogy a bejegyzés megírásakor kb. 600 cikk fellelhető már a blogon, ugyanakkor ismereteim szerint a cikkek legnagyobb hányada a kollégák ötleteiből született.

Ezen ötletek alapja sokszor egy korábbi ügy vagy egy hallomásból ismert jogeset mögötti tanulság, napi szintű vagy egyedi joggyakorlat, egy bírósági oldalon olvasott ítélet esszenciája, egy beszélgetés stb.

Megjelent a friss ECOVIS HUNGARY LEGAL HÍRLEVÉL

Benne kiemelt témánk: Duplájára emelkedett az apaszabadság időtartama

További aktuális híreket olvashat előadásainkról és a legújabb cikkeket Bányajog és Közbesz blogjainkból.

Jelen cikkem tulajdonképpen egy felhívás. Ugyanis azt szeretném, ha a fent felsorolt „ötlet alapokat” kiegészítenénk egy rendkívül fontos forrással.

Önnel.

Kérem, hogy írja meg nekem, az e-mail-címemre (a cikk alatt találja), hogy mire kíváncsi a blogon, miről szeretne olvasni. Mi az, aminek az átfogó szabályairól szeretne hallani, de a blogon még nem szerepel? (Itt jegyzem meg, hogy nagyon jó kereső működik az oldalon). Igyekszem tehát nem Ön helyett kitalálni, hogy mi az, ami Önt érdekli, hiszen ezt Önnek kell tudnia.

Felhívom a Tisztelt Olvasó figyelmét a felhívással kapcsolatban pár dologra.

  • Mivel reményeim szerint sok javaslatot fogok kapni, nem tudok minden témát azonnal feldolgozni, de minden olvasói kérésre reagálni fogunk! Az is lehetséges, hogy egy-egy témáról más kolléga fog írni.
  • A javasolt témák megírása, mint minden más cikk a Jogadó blogon, általános és átfogó jogi ismeret megosztását jelenti, nem pedig egyedi ügyekben végzett konkrét jogi tanácsadást! Ez utóbbi felkérésnek is örülök, de el kell különítenem a két dolgot.

A téma lehet bármi a magánjog területén: ingatlanjog, szerződések, peres eljárás, közjegyzői eljárások, hagyaték, követeléskezelés, igényérvényesítési folyamatok, lehetőségek, kártérítés, személyiségi jogok stb.

A jelen felhívás – ahogy mondani szokás – visszavonásig érvényes! A tréfát félretéve, természetesen bármikor szívesen várom a Tisztelt Olvasó javaslatait, ennek nincs se határideje, se korlátja.

Előre is köszönöm megtisztelő ötleteit!

Ingatlanok és Építőipari ügyletek ÁFA-ja és számlázása 2024

Ingatlanok és Építőipari ügyletek ÁFA-ja és számlázása 2024
Kézikönyv (Belföldi és Nemzetközi ügyletek)

Szerző: Dr. Csátaljay Zsuzsanna
Formátum, terjedelem: B/5-ös formátum, 620 oldal
Megjelenés: 2024. február 23.

Kedvezményes ár:
22.900 Ft + áfa helyett 19.900 Ft + áfa


Megrendelés ITT>>

A blogcikk tájékoztató jelleggel készült, nem minősül egyedi ügyre alkalmazható hivatalos jogi véleménynek vagy jogi állásfoglalásnak. Az Ecovis Hungary Legal a jelen blogcikk egyedi ügyben történő felhasználásáért a jogi felelősségét kizárja.

Dr. Hortobágyi Sándor

Dr. Hortobágyi Sándor
Ecovis Hungary Legal
Ügyvéd | Partner
Bihary, B. Szabó, Jean, Zalavári és Társai Ügyvédi Iroda
sandor.hortobagyi@ecovis.hu
A szerző szakmai profilja